Epic Games Store nudi još dvije besplatne igre

Već smo navikli da nas Epic Games Store svake nedjelje obraduje novom besplatnom igrom, ali sada su otišli korak dalje i ponudili dva naslova.

Igre Slain: Back From Hell i Rising Hell mogle su da se preuzmu do 13. oktobra, a Epic Games Store je spremio i nove naslove za ljubitelje igara nakon tog datuma.

Kao što naziv sugeriše, u Slain: Back From Hell ima mnogo krvi i paklene jurnjave. Ovo je arkadna igra gdje igrač upravlja herojem po imenu Bathoryn kojeg su prokleli pa je završio u paklu gdje ima posla sa opasnim neprijateljima i prelazi fazu po fazu kako bi se izbavio.

Oktobar je mjesec horora i Noći vještica i ova igra je idealna za sve koji vole taj žanr, a svidjeće im se i nostalgični staromodni detalji puni pikselizovanih likova koji kao da su izašli iz neke konzole s kraja osamdesetih godina.

U istom žanru je i The Rising Hell. Ovdje je igrač takođe u paklu, iz kojeg, simbolično, mora da pobjegne prema gore (prema nebu). Sprečavaju ga ubitačni laseri, demoni, đavoli i slični čudovišni neprijatelji.

U obje igre soundtrack prati atmosferu okruženja i horor događaja, a muzika će se svidjeti svima koji vole gotski hevi-metal zvuk kojem je posvećena posebna pažnja.

Igre imaju do sada pozitivne ocjene i garantuju zabavu. Slain: Back From Hell u redovnoj ponudi košta 9,99 evra, a The Rising Hell 7,99 evra.