“Edit Tweet” stigao, ali ne za sve korisnike

Dugo najavljivana i željena opcija, koja će omogućiti prepravku već napisanih tvitova, prvo će biti omogućena Twitter Blue pretplatnicima u Kanadi, Australiji i Novom Zelandu.

Tviteraši u ovim zemljama edit tweet funkciju već isprobavaju. Podsjećamo da su korisnici mreže godinama unazad apelovali na Twitter na omogući izmjenu tvitova i u kompaniji su konačno izašli u susret tim željama.

Za sada tvitove će editovati samo pretplatnici Twitter Blue paketa, unaprijeđene premijum verzije aplikacije i to samo u nekim zemljama. Uskoro, funkcija će biti dostupna i u SAD, a planirano je da se nakon toga širi prema drugim tržištima.

Objašnjeno je i kako nova opcija funkcioniše i izgleda da Twitter nije mogao da izbjegne određena ograničenja. Kada napišete tvit imaćete 30 minuta da ga izmijenite, a to u okviru tih 30 minuta možete da uraditi do pet puta, ne više.

Twitter će omogućiti drugim korisnicima da vide da je tvit editovan – imaće oznaku “last edited” gdje će biti naznačeno vrijeme posljednje izmjene. Kada neko klikne moći će da vidi istorijat, od prvog “pogrešnog” tvita i sve izmjene nakon toga.

Tehnički, opcija je još uvijek u testnoj fazi, a dostupna u Labs odjeljku za pretplatnike pomenutog Blue paketa. Pretplata za Twitter Blue košta pet dolara mjesečno.

Takođe, navodi se da će samo originalni tvitovi i citati biti podložni izmjenama, a ne i odgovori na druge tvitove, retvitovi, teme, pinovani tvitovi, kao ni oni koji dolaze sa eksternih sajtova.