Džinovski leteći taksi debituje na OI 2024.

Sljedeća velika stvar u prevozu bi mogla biti upotreba letećih vozila, a upravo leteći taksi debituje na Olimpijskim igrama 2024. godine. 

Leteći taksi trebalo bi da bude isplativije i ekološki prihvatljivije vozilo. Međutim, pored javnog skepticizma, postoje još neke stavke koje je potrebno savladati prije upotrebe. 

Ipak, predviđa se da će dron sa 18 rotora ipak da poleti 2024. godine i to premijerno na Olimpijskim igrama. Dron bi trebalo da leti autoimuno, a njime bi upravljao pilot na brodu. Vozilo je razvila kompanija Volocopter. Završili su probni let u Francuskoj, tako da bi sve moglo da bude finalno spremno za tri godine.

Ulaganje u ovaj vid prevoza moglo bi se višestruko isplatiti. Potencijalno tržište vazdušne mobilnosti biće teško čak 115 milijardi dolara do 2035. godine. Trenutno je zaposleno 280.000 osoba na usavršavanju ovih modela.

Svi, uključujući vazdušne kompanije, proizvođače automobila, tehnološke divove, dizajniraju nova vazdušna vozila koja će se rasporediti u ovoj novoj transportnoj mreži.

Leteći automobili dijele određenu tehnologiju s autonomnim električnim vozilima, ali potencijalno bi se mogli brže pokrenuti jer nemaju toliko prepreka koje bi trebalo da  izbjegavaju u vazduhu.