Dvije gejming funkcije stižu na PlayStation 5

PlayStation 5 dobija dvije nove funkcije – foldere za igre i 1440p izlaz.

Te novine, za koje se saznalo nedavno, kada je kompanija Sony predstavila beta firmware, oduševile su gejmere, jer se radi o funkcijama koje su igračima itekako korisne.

Što se tiče uvođenja foldera za igre – gamelists, može ih biti maksimalno 15, pri čemu svaki može imati do 100 igara na listi. Nije baš najjasnije zašto ova funkcija nije postojala od starta, s obzirom na to da je gejmerima itekako važna zbog sortiranja igara.

Uvođenje 1440p izlaza omogućava da konzola radi u rezoluciji 2560×1440 piksela, uz 720p, 1080p i 2160p, što se čekalo već duže vrijeme. Naime, igre koje se prikazuju u rezoluciji 2160p biće smanjene na 1440p, dok će one koje se prikazuju u 1440p ili nižoj rezoluciji ostati u izvornoj rezoluciji.

Zanimljivo je da je kompanija ovu funkciju za popularnu konzolu dodala nakon što je predstavila Inzone gejming monitore. Isti slučaj bio je i sa VRR podrškom, koja je na PlayStation 5 stigla nakon što su tu podršku dobili televizori ove kompanije.

Radi se o tome da Sony vodi računa o sinhronizaciji svojih uređaja. Dakle, koliko god nam neki potezi tehnoloških giganata bili nelogični ili čudni, mala je šansa da su ishitreni i nepromišljeni.

PlayStation 5 već sad možete potražiti u ponudi kompanije m:tel.