DutchPilotGirl – YouTube kanal za ljubitelje avijacije

Kada se sprema za let, Michelle ne mora da bira između ekonomske i biznis klase. Njeno sjedište je rezervisano u kokpitu. Vežite se – polijećemo!

YouTube zvijezda nešto drugačijeg štiha dolazi iz Holandije! Riječ je o djevojci koja je sa 19 godina počela pohađati akademiju za obuku za pilota u Amsterdamu. Završila ju je nakon dvije godine – 2013, a danas upravlja moćnim avionom Boeing 737.

Od 2015. godine radila je u jednoj od najvećih niskotarifnih avio-kompanija u Evropi, da bi, nakon 500 sati leta, prešla u čarter kompaniju u Španiji.

Iako djeluje kao „djevojka iz komšiluka“, Michelle svakodnevno razbija stereotipe. Nevjerovatna lakoća s kojom upravlja putničkim avionima ostavlja možda najjači utisak na gledaoce. Ali ne može se zanemariti ni njena velika ljubav prema poslu i želja da svoja znanja prenese i drugima koji bi htjeli postati piloti.

Osim YouTube kanala DutchPilotGirl, Michelle vodi i veoma popularan Instagram profil, a osim toga izradila je e-book i aplikaciju za pomoć pilotima.