DuckDuckGo dobija vlastiti pretraživač

Pretraživač DuckDuckGo poznat je po sloganu da donosi privatnost, brzinu i jednostavnost.

U postu na blogu koji rezimira godinu kompanije, izvršni direktor Gabriel Weinberg je rekao da će DuckDuckGo u aplikaciju donijeti zaštitu privatnosti po kojoj je kompanija poznata.

Možete očekivati i brzinu i jednostavnost mobilne aplikacije.

DuckDuckGo gradi aplikaciju koristeći mašine za renderovanje koje obezbjeđuje OS umjesto da je zasniva na projektima kao što je Chromium. Prema Wajnbergu, to je pomoglo razvojnom timu da „ukloni mnogo nepotrebnih krhotina i nereda koji su se godinama nakupljali u glavnim pretraživačima“.

DuckDuckGo desktop je čistiji i mnogo privatniji od Chrome-a, dodao je Wajnberg. On tvrdio da je „značajno brži“ od Google-ovog pretraživača, na osnovu ranih testova. Nudi i opciju Fire koja jednim dodirom zatvara sve kartice i briše istoriju pregleda.

Mobilna aplikacija DuckDuckGo je trenutno najpreuzimaniji Android pretraživač na određenim, za kompaniju, ključnim tržištima. U julu je kompanija najavila besplatnu uslugu proslijeđivanja e-pošte koja uklanja piksele za praćenje iz poruka. Kada će DuckDuckGo desktop aplikacija biti zvanično objavljena, još nije poznato.