Dostupan je još jedan besplatni softver za pravljenje muzike

Iako muzički stvaraoci ne oskudijevaju u besplatnim programima za kreiranje numera, novi dodaci i alati uvijek su dobrodošli, te se stalno i pojavljuju neki moderniji i specifičniji.

Stranica MusicRadar objavila je koji su to najbolji novi besplatni softveri za pravljenje muzike. Mi vam donosimo informacije, a vi, ukoliko se bavite stvaranjem muzike, isprobajte ih.

Spitfire Audio LABS Micah’s Choir (Platforme: Mac/PC; Formati: VST/AU)

Ekipa kompanije Spitfire Audio već ima sjajnu reputaciju. Njihova serija LABS instrumenata na besplatnom softveru pokriva sve, od pjesme kitova do klavira Philipa Glassa, američkog kompozitora klasične muzike. Najnovija kreacija je sjajan vokalni instrument koji je kreirao pop kvartet Sons of Serendip. Savršen je za unošenje emocije u pjesmu.

ChowDSP BYOD (Platforme: Mac/PC/Linux/iOS; Formati: VST/VST3/AU/LV2/AAX/AUv3/Standalone)

ChowDSP je nedavno predstavio dodatak za distorziju po imenu BYOD, ili Bring-Your-Own-Distortion. Prije svega namijenjen je gitaristima, a sadrži emulacije nekih klasičnih pojačala i pedala.

Ableton Microtuner (Platforme: Mac/PC; Formati: Ableton)

Ableton donosi novi MIDI uređaj, Microtuner. Sa mikropodešavanjem možete pronaći note između polutonova – one koje padaju između tastera na klaviru, a npr. bilo koju skalu koju unesete u Microtuner možete sačuvati. Takođe, možete kreirati sopstvenu, od nule.

Higher Hz Hz Delay (Platforme: Windows/Mac; Formati: VST/VST3)

Hz Delay oponaša staru analognu opremu, ali ipak daje drugačiji efekat. On može da proizvede jednostavan i multi-tap eho, zasićenje, hor, pa čak i rudimentarni reverb efekat. Zbog toga ga vrijedi „imati u vidu“.

Sample Science Crystal Harp (Platforme: Windows/Mac | Formati: VST/VST3/AU)

Sample Science stvorio je virtuelni instrument zasnovan na zvucima kristalne harfe, neobičnog instrumenta koji se koristi tokom meditacije i joge. Crystal Harp je opremljen LFO, visoko i niskopropusnim filterima i sobnim reverbom.