Dječiji svijet odraslih: Instagram profil @holliconger

Instagram profil @holliconger jedan je od onih koji vas osvoje originalnošću.

U prvi mah pomislite da su na fotografijama proizvodi dječije mašte, ali ako samo malo zadržite pogled na svakom radu ćete uočiti nevjerovatnu kreativnost i maštovitost. Uvjerićete se da za vrhunsku umjetnost nekome zaista nisu potrebni skupi materijali i da sve što nas okružuje može biti djelić savršenog mozaika. Taj „neko“ u ovom slučaju je Amerikanka Holli Conger, umjetnica čiji je vanserijski talenat prepoznat još u njenom djetinjstvu.

U svojoj biografiji na web stranici holliconger priča kako joj je u trećem razredu nastavnik likovnog poklonio zelenu pernicu kao nagradu za najbolji crtež u razredu, koju čuva i danas. Navodi da voli da stvara umjetnost koja angažuje gledaoca da sagleda kompletno djelo, uočavajući bezbroj predmeta kojima je dala novu ulogu.

Conger, koja je diplomirana grafička dizajnerka, tokom karijere koja traje duže od dvije decenije imala je priliku da radi na raznim projektima; od ilustracija za dječije knjige i brojne časopise, do omota CD-ova, čestitki i reklama.

Ističe da se svakom projektu maksimalno posveti kako bi svakome ko se susretne sa njenim djelom izmamima osmijeh. Da joj to polazi za rukom uvjerićete se kada posjetite njen Instagram profil @holliconger i vidite sve te simpatične portrete i predmete stvorene od papira, komada drveta, starih čepova, šrafova…, svega onoga što bi kod većine ljudi završilo u smeću.