Dašak ulične umjetnosti donosi Instagram profil @dface_official

Dean Stockton, poznatiji pod pseudonimom DFace, britanski je multimedijalni ulični umjetnik, čiji rad prate i obožavaju ljudi širom svijeta.

Zbog toga njegov Instagram profil ima više od 240.000 pratilaca.

Stockton je odrastao u Londonu, a od djetinjstva ga je zanimala ta vrsta umjetnosti. Pohađao je kurseve ilustracije i dizajna, a na njegov umjetnički stil uticali su Frank Shepard Fairey, savremeni američki ulični umjetnik, kao i izvještaji Henryja Chalfanta o grafitima u njujorškoj podzemnoj željeznici iz 80-ih godina prošlog vijeka.

Takođe, u njegovim radovima vidi se uticaj hip-hopa, panka, a zastupljeni su i junaci iz animiranih filmova i stripova. Iza sebe ima više samostalnih izložbi, na kojima je predstavio slike, grafike i ilustracije, a sve su bile izuzetno uspješne. 

Stockton je bio vlasnik i kustos Outside Institute-a, prve londonske galerije savremene umjetnosti fokusirane na uličnu umjetnost.

Zanimljivo je da je 2010. godine sarađivao sa slavnom američkom pop pjevačicom Christinom Aguilerom, čiji omot albuma „Bionic“ krasi upravo njegov rad.

Posjetite njegov Instagram profil @dface_official i pogledajte još neka od njegovih djela:

https://www.instagram.com/p/CIQ_NZujYF4/