Da nauka ima smisla: YouTube kanal AsapSCIENCE

YouTube kanal AsapSCIENCE, koji ima više od 10 miliona pretplatnika, riznica je eksperimenata koji pokazuju da je nauka, pored toga što je korisna, i jako zabavna.

Gregory Brown (Greg) i Mitchell Moffit (Mitch) su autori ovog simpatičnog kanala, na kojem predstavljaju video snimke svojih istraživanja. Tako među brojnim sadržajima možemo pronaći i one koji nude odgovore na pitanja “Kako alkohol mijenja naše tijelo?”, “Kako da zaspimo za dva minuta'”, “Da li meditacija zaista djeluje?”… Takođe, Greg i Mitch bore se za očuvanje planete i pozidanje svijesti o klimatskim promjenama, pa su se bavili i brojnim temama koji se tiču tog problema.

AsapSCIENCE je šareni presjek umjetnosti, nauke i pop-kulture gdje svako može da uči, učestvuje i raste, piše na njihovoj web stranici. Zaista, to i jeste najbolji opis tog YouTube kanala.

Koliko su to sjajni sadržaji najbolje govori činjenica da je objavljena i knjiga AsapSCIENCE, koja je bila bestseler New York Times-a.

Inače, Greg i Mitch, partneri u poslu i životu, imali su priliku da sarađuju sa NASA-om, National Geographic-om te sa poznatim američkim popularizatorima nauke – Billom Nyom i Neil deGrasse Tysonom. Takođe, zajedno sa slavnom glumicom Emmaom Thompson borili su se za spas Arktika.

Posjetite njihov YouTube kanal, odlično ćete se zabaviti, a usput nešto i naučiti.