Da li ćemo konačno igrati Call of Duty na Nintendo-u?

Microsoft ulaže trud da se igra Call of Duty konačno nađe na Nintendo konzolama, saopšteno je iz kompanije.

Izvršni direktor Microsoft Gaminga, Fil Spenser, saopštio je da je kompanija posvećena tome da Call of Duty učini dostupnim na Nintendo-u kada dođe do sporazuma između kompanija Microsoft i Activision Blizzard.

Ako i kada do sporazuma dođe, a sve ukazuje na to, čuvena gaming franšiza biće dostupna tokom 10 godina na konzolama tog proizvođača i na platformama Nintendo-a.

Microsoft je posvećen tome da donese više igara većem broju ljudi – na koji god način oni žele da ih igraju”, napisao je Spenser na Twitter-u.

Osim toga Spenser je dodao da će i nakon što dvije kompanije potpišu sporazum koji se odnosi na Nintendo, Microsoft nastaviti da uvrštava Call of Duty na svoju Steam platformu i na Xbox.

Ova izjave i inicijativa dolaze u vrijeme kada američka komisija za trgovinu (Federal Trade Commission – FTC) analizira akviziciju i mogućnost da je spriječi u slučaju da se utvrde nepravilnosti ili povreda pravila konkurencije na tržištu.

Mediji u SAD pišu da je FTC zabrinuta da bi Microsoft kupovinom Activision Blizzard-a Microsoftu obezbedijedila nepravednu tržišnu prednost, koja bi smanjila konkurentost i kompaniji omogućila monopol.