Da je svačiji život drugačiji pokazuje i Instagram profil @lainey.molnar

Umjetnica Lainey Molnar, čiji rad putem Instagram profila @lainey.molnar prati milion ljudi, svojim sjajnim stripovima poručuje nam da smo svi drugačiji, ali da svako ima pravo da bude onakav kakav želi biti.

Jedna od ključnih poruka njenih radova je da niko nema pravo da nas kritikuje ili nam zabranjuje da živimo kako želimo sve dok time ne ugrožavamo druge.

Molnar u svojoj seriji stripova pokazuje i kako je biti moderna žena. Uspeh njenih digitalnih stripova može se pripisati njihovoj iskrenosti i jasnim porukama čiji je cilj osnaživanje svih žena.

Da je svačiji život drugačiji pokazuje i Instagram profil @lainey.molnar

Umjetnica je u jednom intervjuu kazala da je ilustracije počela crtati kada je imala 31 godinu i kada se suočavala sa mnogim očekivanjima koja se postavljaju pred žene, poput braka i majčinstva. Sada ima 33 godine, a još uvijek je neudata i, kako ističe, trenutno ne razmišlja o tome da ima djecu.

„Nemam diplomu, ne vozim auto, cijelog života sam samozaposlena skakanjem po svirkama, imam 57 tetovaža… Odbijam da se osjećam kao da su ove životne odluke lošije od bilo čijih“, navodi Molnar.

Dodaje da je na početku u stripovima predstavljala lična iskustva, da bi kasnije ilustrovala priče drugih žena. Posjetite njen Instagram profil @lainey.molnar, možda se i sami riješite nekih predrasuda.