Crazy Taxi i Jet Set Radio dobiće reboot franšize

Sega Sammy sprema nove verzije igara Crazy Taxi i Jet Set Radio, otkrili su izvori bliski kompaniji.

I Takashi Mochizuki, novinar medijske kuće Bloomberg, naveo je da će Crazy Taxi i Jet Set Radio doživjeti reboot franšize, a sve u okviru Sega Super Game inicijative. Kako mediji prenose, na igri Crazy Taxi navodno se već radi duže od godinu dana, a ovaj projekat bi trebalo da bude završen u naredne dvije do tri godine.

Takođe, spominje se i da se jednako ambiciozno priprema reboot poznate igre Jet Set Radio. Navodno bi obje trebale biti u formi live service igre, poput Fortnite-a, sa mikrotransakcijama i brojnim eventima.

S druge strane, izvori bliski kompaniji ističu da je to veliki projekat koji je tek u začetku, te da postoji i mogućnost otkazivanja. Bilo kako bilo, sama informacija da Sega sprema visokobudžetna reboot izdanja pomenutih igara privukla je veliku pažnju javnosti.

Gejmeri i poznavaoci ove vrste zabave smatraju da bi se klasici sa Dreamcast-a trebali naći u novim generacijama konzola. S obzirom na to da iz kompanije ne potvrđuju, ali i ne demantuju ove informacije, vrijeme će pokazati šta je prava istina.

Ljubiteljima igara Crazy Taxi i Jet Set Radio ne preostaje ništa drugo nego da još malo pričekaju. Možda će baš reakcija javnosti pomoći da u kompaniji odluče vrijedi li ulagati vrijeme i novac u te projekte.