Clubhouse je sada otvoren svima

Clubhouse je audio aplikacija za koju vam je ranije bila potrebna pozivnica, ali sada je otvoren svima.

U vrijeme izbijanja pandemije, postala je nešto kao društvena audio mreža gdje su brojne poznate i uticajne osobe iz različitih industrija iznosile mišljenje o različitim temama.

Pristup je sada omogućen svima, odnosno svim korisnicima čiji uređaji rade na Android i iOS operativnim sistemima. Potrebno je samo da se prijave na Clubhouse mrežu i pridruže virtuelnim sobama gdje se odvijaju diskusije.

Ova aplikacija je lansirana u martu 2020. godine, a početkom ove je dostigla vrijednost od milijardu dolara. U to vrijeme su osnivači Paul Davison i Rohan Seth i najavili da razmišljaju da je otvore svima.

To je vjerovatno ubrzao i podatak da je Clubhouse u posljednjim mjesecima zabilježio veliki pad u broju preuzimanja, naročito kada je riječ o iOS korisnicima. Naime, u februaru je zabilježeno 9,6 miliona preuzimanja, da bi ih u maju bilo “svega” 719.000.

Ipak, baza korisnika na globalnom nivou je dosta velika – za iOS i Android skoro 30 miliona, koji mogu da prate oko pola miliona virtuelnih soba.