Chrome OS slavi 10. rođendan uz veliki redizajn

Google Chrome OS će svoj 10. rođendan proslaviti uz veliki redizajn.

Naime, promjene stižu u vidu obnove postojećih i dolaska novih alata koji za cilj imaju učiniti platformu mnogo više korisnom nego što je ona trenutno.

Nadogradnja će se ogledati u novoj memoriji, koja će sada pamtiti posljednjih pet kopiranih stvari, i Phone Hub-u koji će olakšati pristup Android uređajima.

Pored toga, novost je i podrška za Nearby Share koja je do sada bila dostupna samo vlasnicima Apple uređaja, a omogućava dijeljenje datoteka i podataka između Chromebook-a i Chrome OS-a ili Android uređaja bez internet veze.

WiFi sinhronizacija će ubuduće korisnicima omogućiti automatsko povezivanje sa Chromebook-ovima i ostalim sigurnim mrežama koje su korištene na telefonu bez prethodnog unošenja lozinki.

Redizajn obuhvata i pojednostavljivanje postavljanja Family Link-a koji pri korišćenju uređaja u obrazovne svrhe daje mogućnosti roditeljskog nadzora. Tu je i promjena na tabli Brza podešavanja, u okviru koje će se sada nalaziti integrisane kontrole medija, a sve u cilju lakšeg pristupa ugrađenim aplikacijama.