Budite i vi među milionima pratilaca IG profila @harrypotterfilm

Zvanični Instagram profil “Harry Potter” serijala – @harrypotterfilm ima 7,9 miliona pratilaca i evo zašto treba da budete jedan od njih.

Na profilu, povezanim linkovima i izdvojenim storijima (highlights) pronaći ćete sve što vas zanima.

Prvo lijepo i sažeto ispripovijedanu priču u prvim godinama serijala, sa linkom ka YouTube kanalu Wizadring World gdje su cijele emisije i druge priče o Hogvortsu i njegovim junacima i antijunacima, kao i cijelom fenomenu.

Zvanični IG nudi da iz Škole za čarobnjaštvo i vještičarenje pošaljete personalizovano pismo prijatelju.

Jedan dio storija obradovaće roditelje, zatim i tvrdokorne fanove. Na profilu ćete pronaći igre, kvizove, templejte, magične trikove, a možete pitati šta god vas zanima.

Skrolujući kroz IG vidjećete isječke iz filmova, intervje glumaca, fotke sa promocija i okupljanja, kao zanimljive “behind the scenes” momente od ranije, ali i kasnije kada su Danijel Redklif u drugi posjećivali lokacije snimanja.

Izdvojeno je 11 must see destinacija za sve ljubitelje serijala, a riječ je o mjestima na kojima su filmovi snimani ili su na drugi način povezani sa franšizom.

Od objavljivanja prvog romana, Hari Poter i Kamen mudrosti, 1997. godine, knjige koje je napisala J.K. Rouling su stekle ogromnu popularnost, priznanja i komercijalni uspjeh širom svijeta. Privukle su odrasle i mlađe čitaoce podjednako.

Prvi film serijala se u bioskopima pojavio 2001. godine i u godinama koje su uslijedile postao jedan od najvoljenijih, ako ne i najpopularniji filmski serijal ikad, sa ogromnim uticajem na više generacija.