Brojne korisne opcije stižu u Google mape. Evo i koje!

Putovanja u nepoznata, udaljena mjesta, pravo su zadovoljstvo otkako postoje Google mape, a sada su još i dodatno poboljšane.

Naime, pored toga što nas savršeno precizno vodi do željenog mjesta i omogućava dijeljenje lokacije sa drugima, ova aplikacija sada donosi i informacije o cijenama putarina.

Naravno, sve to korisnik aplikacije može vidjeti prije polaska na put, kako bi izabrao najpovoljniju rutu. Takođe, Google nudi i mogućnost izbjegavanja plaćanja putarine kada smo već „na pola puta“, naravno, uz promjenu rute.

Druga, jako važna nova opcija otkriva gdje se nalaze semafori i znakovi „Stop“. Ove bitne informacije za uštedu vremena biće vidljive korisnicima Apple-ovih pametnih telefona i Androida, kao i korisnicima Android Auta i CarPlay-a.

Pored ovih značajnih novina tu su i detaljnije informacije o putevima, poput njihove širine, kao i prikazi zgrada i važnih oblasti u mjestima kroz koja prolazimo. Sve to omogućiće korisnicima bolju orijentaciju, tako da zaista neće imati potrebu ni o čemu da brinu. Novine su spremne i za korisnike Apple Watch-a, koji će moći aktivirati navigaciju direktno sa ekrana sata.

S obzirom da je ljeto pred nama, samim tim i sezona godišnjih odmora i putovanja, sve ove nove mogućnosti itekako će dobro doći svima koji se zapute u nepoznate krajeve.