Bluetooth slušalice za igranje bez kašnjenja zvuka

Kašnjenje zvuka tokom igranja igrica na bežičnim slušalicama uskoro bi moglo biti riješeno novim JBL Bluetooth slušalicama.

Mnoge kompanije nude bežične slušalice posebno dizajnirane za igrače, ali Bluetooth i dalje predstavlja problem. Za početak, Bluetooth nije savršen način za strimovanje zvuka. Tokom igranja dolazi do kašnjenje između onoga što se dešava na ekranu i onoga što se čuje. JBL-ove nove Quantum TWS bežične Bluetooth slušalice rješavaju taj problem. Daju igračima još jedan način da bežično povežu slušalice sa konzolom ili uređajem za igru.

JBL-ove nove bežične slušalice Quantum TWS uključuju dvije opcije:

  1. Bluetooth 5.2 za maksimalnu kompatibilnost i jednostavnu upotrebu s bezbrojnim mobilnim uređajima i
  2. USB-C 2,4GHz bežični ključ u kućištu za punjenje slušalica koji se može povezati na PC ili konzole koje omogućavaju bežični zvuk sa minimalnim kašnjenjem.

JBL Quantum TWS slušalice se zapravo mogu povezati i na Bluetooth i na 2.4GHz ključ u isto vrijeme. One omogućavaju igračima da trenutno prelaze između igranja i odgovaranja na dolazni poziv na telefonu. Iz kompanije stiže obećanje da će trajanje baterije biti osam sati samo na slušalicama, uz dodatnih 16 sati kada se upare sa kućištem za punjenje.

JBL Quantum TWS ima IPX5 otpornost na znoj, šest mikrofona a biće dostupan kasnije ove godine po cijeni od 150 dolara.