Apple naočare će moći da koriguju vid?

Priča se da će Apple Glass doći sa mnoštvom funkcija. Jedna od karakteristika o kojima se najviše govori je mogućnost korekcije vida.

Apple Glass patent je nazvan „Podesivi sistem sočiva“, koji korisnicima omogućava automatska podešavanja položaja sočiva. U pitanju je senzorski sistem koji prati pogled korisnika i podesive komponente sočiva koje su u skladu sa očima onog ko ih nosi.

Prema prvim podacima, ova tehnologija bi omogućila Apple Glass-u da se prilagodi različitim problemima vida, uključujući kratkovidost, dalekovidost ili astigmatizam. Korisnici mogu koristiti samo naočare za korekciju vida bez uključivanja pametnim funkcijama.

„Ćelije sa tečnim kristalima mogu uključivati nizove elektroda koje se protežu duž jednog, dva, tri, četiri ili više pravaca. Kontrolno kolo može primjeniti signale na niz elektroda u svakoj ćeliji sa tečnim kristalom da bi proizvelo željeni fazni profil. Svako sočivo može biti udubljeno tako da dijelovi sočiva unutar pogleda korisnika, pokazuju drugačiji fazni profil od dijelova sočiva izvan pogleda korisnika“, navodi se u Apple patentu.

Apple tek treba zvanično da potvrdi bilo šta u vezi sa ovim uređajem. Kompanija prijavljuje mnogo patenata, ali ne dolaze svi na tržište. Tako i informacije u vezi sa obim patentom treba uzeti sa rezervom.