Apple do 2025. predstavlja svoj samovozeći automobill?

Najave su da će kompanija Apple uskoro predstaviti nešto novo u svom portfoliju.

 

Apple bi mogao da fokus svog dugog razvoja usmjeri u pravcu predstavljanja novog električnog automobila. Kako navode izvori Bloomberga, Apple sada prebacuje svoju pažnju na novi potpuno samovozeći automobil. Ovo znači da njihov novi proizvod neće biti samo konvencionalno vozilo sa poluautomatskim karakteristikama.

Kako su rekli upućeni, novi vođa projekta Kevin Lynch želi da prvi model bude automobil koji će sam voziti.

Još jedna stvar koju su otkrili je da kompanija navodno ubrzava svoje planove za postizanje rezultata. Kompanija je nedavno predvidjela lansiranje za pet do sedam godina, a izvori su otkrili da je sada cilj 2025. godina što je za samo četiri godine. Međutim, vjeruje se da je plan fleksibilan i da zavisi od toga da Apple završi sistem na vrijeme. Apple je navodno završio veliki dio “početnog posla” na procesoru automobila.

Izvori su takođe sugerisali da je Apple imao na umu enterijer sa sjedištima za putnike nalik salonu, entertainment sistemom osjetljivim na dodir u sredini i bez volana ili pedala. Ono što je ostalo da se sazna je koji su načini hitnog preuzimanja.

Međutim, kompanija je odbila da komentariše bilo kakve spekulacije na ovu temu.

Kompanija bi mogla parirati ili pobijediti postojeće proizvođače automobila koji planiraju ponuditi potpunu ili skoro punu autonomiju otprilike u isto vrijeme, kao što je VW.