Aplikacija Gmail omogućava da započnete sastanke i audio pozive

Google će korisnicima Gmail-a olakšati odvijanje sastanaka i pokretanje audio poziva u okviru same Gmail aplikacije.

Ova funkcija omogućava da neprimjetno prelazite sa ćaskanja na video ili audio poziv, pomažući vam da sarađujete i da unaprijedite svoj posao.

Pozitivno je i to što korisnici neće morati da preuzimaju posebnu aplikaciju da bi iskoristili prednosti ovih funkcija. Ova opcija će biti dostupna za iOS i za Android aplikacije.

Korisnici Google usluga sada imaju četiri prečice menija na dnu svoje Gmail aplikacije: Mail, Chat, Rooms i Meet. Da biste nekoga pozvali, treba da izaberete ikonu telefona ili video snimka u gornjem desnom uglu privatnog ćaskanja.

Da biste se pridružili pozivu, izaberite telefon ili kliknite na ikonu videa u ćaskanju jedan na jedan. Aplikacija će prikazati listu osoba koje se pozivaju. Propušteni pozivi biće označeni crvenom ikonom telefona ili videa u razgovorima i listama za ćaskanje.

Google već dozvoljava korisnicima Gmail-a na vebu da započnu sastanke sa Google Meet-om. Ćaskanje sa drugim korisnicima omogućava Hangouts u okviru Gmail interfejsa. 

Iz kompanije napominju da će ova funkcija raditi samo za sesije 1 na 1. Ukoliko želite da organizujete grupne sastanke ili pozive, moraćete koristiti drugu aplikaciju. Vjerujemo da će kompanija u budućnosti omogućiti i grupno ćaskanje.