Aplikacija ChargePoint dostupna na Android Auto

ChargePoint aplikacija koja omogućava korisnicima pronalazak stanica za punjenje, sada je dostupna na Android Auto.

ChargePoint sada dolazi u Android Auto sa odličnim olakšicama na pametnom telefonu. Vozačima prikazuje kartu sa obližnjim stanicama za punjenje, uz mogućnost provjera lokacija svake od njih. Tako će korisnici biti obaviješteni kada je neka od njih dostupna. 

Vozači mogu da dodirnu jednu od prikazanih stanica kako bi pristupili detaljnim informacijama. Aplikacija takođe prikazuje popis filtera za sortiranje prema brzini punjenja, dostupnosti i cijeni. 

Još jedna pogodnost odnosi se na to da ova verzija aplikacije dolazi sa stavkom “Obavijesti me”, što omogućava slanje obavijesti kada god određena stanica ponovo postane dostupna. 

Ovakve vrste aplikacija su u sve većoj ekspanziji, a Google dokazuje da se ove promjene koje uvodi, polako, ali sigurno, isplaćuju. Pretraživač temeljen na Mountain Viewu odlučio je da otključa Android Auto i omogući više kategorija aplikacija, uključujući EV alate i druge navigacione aplikacije. Npr, Sygic je već objavio alternativu Google Mapama, ulazeći na taj način u konkurenciju. 

Ističe se kako ChargePoint sada nema posebne uslove za korisnike. Pokreće na bilo kojem uređaju sa Androidom 6, ili novijim. Dok je instaliran na telefonu trebalo bi da radi sasvim dobro.