Android 12 u oktobru stiže na neke telefone. Evo i koje…

Na neke telefone uskoro stiže Android 12. Tačnije, prema internom dokumentu koji je procurio u javnost, to će se desiti 4. oktobra.

Posljednja, peta beta verzija trenutno je dostupna vlasnicima Pixel telefona. Zato će i zvanična verzija najprije biti dostupna upravo njima.

Android 12 sa donosi sobom mnoge promjene, a među njima i veliki vizuelni redizajn platforme.

U tome najveću zaslugu ima novi „dizajnerski jezik“ Material You, koji sadrži element pod nazivom Dynamic Color. Ovaj element omogućava korisnicima da dijelove operativnog sistema prilagode željenoj boji.

Tačnije, moći ćete da izaberete bilo koju nijansu koja vam se dopada i prema njoj dizajnirate izgled interfejsa. Ovo je zaista uzbudljiv dio priče koju donosi Android nadogradnja.

Od kompanije Google se takođe očekuje da u oktobru predstavi Pixel 6, i to 19. oktobra. Telefon je 8. septembra prikazan u Instagram objavi na zvaničnom profilu kompanije, a na fotografiji je otkriven i datum kada će biti predstavljen.

Bilo kako bilo, redoslijed ovih događaja zvuči više nego logično. Zato smo sigurni da insajderi imaju prave informacije.