Among US je najpopularnija igra ikad!

Sudeći prema godišnjem izvještaju istraživača tržišta “SuperData”, igra Among Us je zabavila više od milijardu igrača tokom 2020. godine, čime je dobila titulu “najpopularnije online igre ikad”.

Online multiplayer socijalna igra je stekla veliku popularnost tokom protekle godine, naročito u periodu između avgusta i novembra. Vjeruje se da je za ovu popularnost odgovorna pandemija virusa korona, zbog koje se većina igrača okrenula online multiplayer igrama tokom izolacije, ali i zbog činjenice da je u porastu interesovanje za ovakve internet igre.

Slavne i javne ličnosti kao što je političar Alexandria Ocasio-Cortez i američki reper Soulja Boy su strimovali svoja iskustva iz igre na Twitch-u, gdje su prikupili oko 435.000 pregleda.

Direktor igre Victoria Tran je reagovala na vijesti o popularnosti ovog izdanja kroz Twitter status, gdje je istakla da niko nije očekivao da će igra steći ovakav status popularnosti te naglasila da će se truditi da u narednom period zajednicu igrača učini još boljom.

Ovo je impresivan rezultat za studio kao što je Innersloth koji trenutno ima samo četiri zaposlena radnika. Igra na tržištu kotira veoma dobro zbog čega su u razvojnom timu odlučili da odustanu od planova za novi nastavak i potpuno se posvete unapređenju postojeće igre.