Lara Croft se vraća u svijet gejminga

U svijet gaminga se vraća popularna Lara Croft zahvaljujući kompaniji Amazon Game.

Crystal Dynamics je putem svog Twitter naloga objavio vijest da će izdavač za novi Tomb Raider biti Amazon Games. Kompanija Amazon je saopštila da studio trenutno koristi Unreal Engine 5 kako bi kreirali najveću i najskuplju Tomb Raider igru ikada.

Novi Tomb Raider je trenutno u ranoj fazi razvoja te će se na igricu čekati vjerovatno nekoliko godna i biće dostupna na više platformi. To će biti single-player igra sa ‘okolinom koja nagrađuje istraživanje i kreativno pronalaženje puta’. Gejmeri će i ovaj put rješavati zagonetke i boriti se protiv različitih neprijatelja te nastaviti Larinu priču, stoga nije riječ o još jednom rebootu. Oni koji su se nadali Tomb Raider 2 remake-u će možda biti razočarani.

Tomb Raider Reloaded je stigla na mobilne uređaje ove godine, dok nadolazeća igra Tomb Raider će biti prva od 2018. godine. Embracer Group je nedavno kupio Crystal Dynamics, Eidos-Montreal i Square Enir Montreal od Square Enix-a za 300 miliona dolara. Embracer je dobio prava na intelektualnu imovinu u slučaju igara Tomb Raider, Deus Ex i drugih koji dolaze od Square Enixa.