Alcatel 1S 2021 ostaje pouzdan izbor

I nakon godinu dana od kako se pojavio na tržištu, Alcatel 1S 2021 izaziva čuđenje i nevjericu odličnim odnosom uloženog i dobijenog koji ovaj telefon nudi.

Donosi veliki broj funkcija i mogućnosti po pristupačnoj cijeni. Pokreće ga čipset Mediatek Helio P22 MT6762D, dolazi sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, koje možete proširiti uz pomoć dodatne microSD kartice.

Ovaj model radi na Android OS v11.0 Go Edition. Baterija od 4.000 mAh obećava dugotrajan rad i kao kod većine telefona danas, ne može se ukloniti.

Dijagonala ekrana je 6,52 inča, sa 88,5% odnosa ekrana i kućišta, a za besprijekorno korisničko iskustvo radno područje ekrana se može podesiti na određenu veličinu.

Kvalitet kamere čini ovaj telefon dobrim izborom. Zadnja kamera od 13 MP ima i pomoćni senzor od 2 MP za snimanje fotografija sa zamućenom pozadinom, otvor blende od f/2.0, uz AI podršku. Ona omogućava da kamera automatski prilagođava svoja podešavanja prilikom fotografisanja, predlaže filtere u realnom vremenu, a opremljena je i funkcijom praćenja lica koja pomaže korisnicima da naprave savršeni portret.

Alcatel 1S (2021) podržava Wi-Fi, bluetooth, GPS, 2G, 3G i 4G. Uz Dual SIM tu su i otključavanje uz pomoć otiska prsta, kompas i FM radio. Njegova prednja strana je od stakla, dok su poleđina i okvir od plastike.

Ovaj model je dostupan u m:tel top ponudi, a možete birati između plave i crne boje.