Acer predstavio “ekološki osviješten” hardver

Acer je odlučio da da doprinos ekologiji kroz svoje poslovanje, tako što je zbacio liniju proizvoda koji su napravljeni djelimično i od recikliranih materijala.

Ekološki orjentisana linija nosi ime Vero i u njoj su dva nova laptopa, AIO desktop, monitori, miševi i tastature te novi projektor.

Kućište oba nova laptopa napravljeno je od 30 odsto PCR plastike, dok je u proizvodnji tipki tastature korišteno polovina reciklirane plastike.

Laptopovi se mogu kupiti od avgusta, po cijeni od 899 i 999 evra, a od važnijih karakteristika treba navesti FHD ekrane dijagonale 14 i 15 inča, Intel procesore 12. generacije, te konekcije Thunderbolt 4 i USB C 3.2 specifikacije.

AIO desktop dolazi u kućištu 24-inčnog FHD monitora koji se po potrebi može montirati na zid preko VESA nosača, pokreće ga Intel procesor 12. generacije, sve do Core i9, NVIDIA GeForce MX550 GPU-ove i do 64 GB dvokanalne DDR4 3.200 MHz memorije.

Dva nova monitora su veličine 23,8 i 27, napravljeni su od 90% reciklirane plastike, od čega je 5% plastike koja se skupi iz okeana.

Vero PD2325W projektor je sačinjen od 50% plastike za kućište, te 85% recikliranog papira u pakovanju, dok LED lampa ima životni vijek od 30.000 časova, čime se štedi oko 50% energije u poređenju sa klasičnim lampama sa živom.

Na kraju, tu su Vero miš i tastatura, koji su izrađeni većinom od recikliranih materijala. Osim što je time tokom proizvodnje ušteđena energija i smanjena emisija štetnih gasova, procjenjuje se da će imati dug životni vijek, što je još jedan doprinos ekologiji, jer se generiše manje otpada. Baterija u mišu omogućava godinu i po dana autonomije, dok tastatura ima životni vijek tastera od 5 miliona klikova.