WhatsApp sprema novu zanimljivu funkciju

U svijetu aplikacija za razmjenu poruka, WhatsApp je jedan od lidera koji neprestano uvodi nove funkcije kako bi poboljšao korisničko iskustvo.

Jedna od novina je da će korisnici moći da personalizuju svoj interfejs za ćaskanje. Korisnici Android uređaja uskoro će moći da biraju boje poruka i pozadine iz unaprijed definisanih tema, čime će razgovori dobiti lični pečat.

Najnovija beta verzija aplikacije za Android nudi 11 različitih tema za ćaskanje, omogućavajući korisnicima da prilagode izgled svojih individualnih razgovora. Ove teme automatski se prilagođavaju u zavisnosti od svjetlosti i mraka na uređaju. U tamnom režimu, korisnici će imati mogućnost da modifikuju osvjetljenje pozadine, kao i boje balončića za poruke.

Izabrana tema automatski će mijenjati boju pozadine i poruka, tako da se savršeno uklapaju u odabrani stil. Svaka tema dolazi s određenim setom boja koje dopunjavaju pozadinu. Korisnici će, međutim, imati mogućnost da modifikuju pozadinu uz zadržavanje iste boje balončića, što im omogućava veću kontrolu nad izgledom. Važno je napomenuti da će primijenjena tema biti vidljiva samo korisniku koji je odabrao, bez uticaja na druge učesnike u razgovoru.

Ova nova opcija za prilagođavanje teme biće dostupna u posebnom odjeljku podešavanja aplikacije. Očekuje se da će funkcija prilagođavanja tema za ćaskanje biti dostupna u predstojećem ažuriranju za Android, iako još uvijek nije potvrđeno kada će ova opcija biti predstavljena za iOS korisnike.