Google Photos ima nove alate za uređivanje videa

Google Photos, jedna od najpopularnijih aplikacija za organizaciju i uređivanje multimedijalnog sadržaja, nedavno je dobila značajna poboljšanja u pogledu alata za uređivanje videa.

Ove novosti su dostupne korisnicima Android i iOS uređaja, čineći proces uređivanja bržim, lakšim i efikasnijim uz pomoć vještačke inteligencije (AI).

Jedna od najzanimljivijih funkcija koja je sada dostupna jesu unapred definisane video postavke, pokretane AI-jem. Ova opcija omogućava automatsko prilagođavanje dužine videozapisa, osvjetljenja i brzine, kao i primjenu različitih efekata uz samo nekoliko klikova.

Nova funkcija je smještena u posebnu karticu „presets“, koja se nalazi ispod timelinea videa, omogućavajući korisnicima brz pristup svim opcijama. Za korisnike Android uređaja, Google je uveo i nekoliko specifičnih opcija. Poboljšani alat za sječenje omogućava preciznije rezove, dok funkcija “automatskog poboljšanja” optimizuje boje i stabilizuje snimke. Takođe, alat za brzinu omogućava korisnicima da ubrzaju ili uspore akciju u svojim videozapisima.

Ova ažuriranja čine Google Photos još moćnijim i pristupačnijim alatom za sve koji žele da na jednostavan način unaprede svoje video sadržaje, čak i bez nekog petjeranog (pred)znanja u AI domenu.