Duolingo dodaje nove opcije za učenje muzike

Duolingo je nedavno predstavio svoj prvi prenosivi klavir! Da, riječ je o istom brendu koji je poznat po aplikaciji za učenje stranih jezika, ali sada proširuje ponudu na oblast muzičke edukacije.

Ova klavijatura je posebno dizajnirana za kurseve muzike unutar Duolingo aplikacije, tako da njen cilj nije reprodukcija fraza na, recimo, francuskom jeziku, već učenje muzičkih vještina.

Izvor fotografije: Duolingo

Za razvoj ovog klavira, Duolingo se udružio s proizvođačem Loog, pa je rezultat praktično redizajn jednog od postojećih Loog modela. Ipak, umjesto prepoznatljive crvene, klavir je sada u zelenoj boji karakterističnoj za Duolingo, a dolazi i s dodatkom za postavljanje pametnog telefona, što korisnicima omogućava lakši pristup aplikaciji tokom vježbanja. Pored nekoliko estetskih promjena, instrument ostaje veoma sličan originalnom modelu.

Ovaj Loog & Duolingo klavir je digitalna klavijatura sa tri oktave, opremljena stereo zvučnicima, drvenim bočnim stranama i baterijom koja se može puniti, čineći je pogodnom za nošenje. Tasteri su dizajnirani tako da omoguće dinamično sviranje, od tiših do veoma glasnih tonova. Inače, Loog klaviri su jedni od rijetkih u ovoj kategoriji koji imaju osjetljive tastere i dolaze po pristupačnoj cijeni.

Izvor fotografije: Duolingo

Osim toga, klavijatura se može koristiti kao standardni MIDI kontroler putem USB-C priključka, a posjeduje i ulaz za pedalu za sustain, kao i izlaz za slušalice. Ovaj model dolazi sa posebnim karticama koje pomažu početnicima u učenju klavira, a u potpunosti je integrisan sa Duolingo aplikacijom koja pruža instant lekcije. Takođe je najavljena i nova Loog Piano aplikacija, iako datum njenog izlaska još nije poznat.