Demonstrirana tehnologija punjenja brzine 240 W

Tehnološka kompanija Oppo predstavila 240 W brzo punjenje baterije, čime su postavljeni novi dometi u ovom polju.

Ova tehnologija još uvijek nije spremna za komercijalizaciju, jer kompanija radi na poboljšavanju radnog vijeka i gustine baterije. Problem sa nuđenjem većih brzina punjenja je taj što one imaju negativan uticaj na zdravlje baterije koja se puni, posebno kada uzmete u obzir dnevne cikluse punjenja kroz koje prolazi većina telefona.

Ono što su prikazali jeste njihov projekat koji razrađuju i treba da puni bateriju brzinom od 240 W. Odnosno, bateriju od 4.500 mAh da do polovine napuni za tri i po minuta, a punjenje do kraja trajalo bi nestvarnih devet minuta.

Ovo SuperVOOC punjenje biće potpomognuto Battery Health Engine-om. Brzi punjač od 150 W može lako da napuni 4.500 mAh bateriju do 50% za samo pet minuta, dok je do 100% puni za 15 minuta.

To uopšte nije loše, jer ne tako davno korisnici bi bili srećni i punjenjem od 30 W, a sada su opcije punjenja preko 100 W postale norma za mnoge brendove telefona.

Podrška za 150 W SuperVOOC punjenje će se prvo pojaviti na predstojećim OnePlus uređajima, koji se očekuju tokom drugog tromjesečja ove godine.