Among Us u Forntite-u

Fortnite je u najnovijem ograničenom eventu odlučio ponovo kopirati jednu vrlo popularnu igru.

Način igre se, ironično, zove Impostors te vas stavlja u ulogu člana posade koja nastoji završiti misiju dok im pri tome smetaju uljezi.

Epic Games je izbacio vremenski ograničen događaj u Fortiteu u kojem, bez da previše okolišamo, igrate Among Us. U igri učestvuju dva tima od osam igrača i dva uljeza.

Uglavnom, akcija se odvija u unutrašnjosti baze i zove se The Bridge. Agenti moraju obavljati razne zadatke kako bi došli do kraja misije na sigurniji način, dok su uljezi tu da zakomplikuju stvari. Nakon što pronađu mrtvo tijelo, svi članovi posade mogu glasati ko je sumnjiv te ga izbaciti. Dio inovativnosti nalazi se u potrebnoj brzini glasanja koje se odvija preko brzog menija i emotikona.

Kao uljez vaš je zadatak sabotirati misiju. Na raspolaganju su vam trikovi poput gašenja sistema, teleportovanja likova po mapi i maskiranja agenata i uljeza u istog lika, bananu Peelyja.

Tvorci Among Usa, hita koji je popularizovao internet varijantu društvene igre koja potiče konflikt informisane manjine i neinformisane većine, na Twitteru su objavili da im je žao što ih Epic nije pozvao da im pomognu napraviti Among Us unutar Fortnitea. Epic, u maniri jednog poznatog internet stripa, na cijelu stvar nije odgovorio.