Lansiran satelit za oglašavanje na bilbordu u svemiru

Čini se da ambicije Elona Muska oko svemirskih putovanja i istraživanja s vremenom postaju sve veće i eklektičnije.

Sada se izvršni direktor SpaceX-a pridružuje startupu iz Kanade kako bi oglašavanje u svemiru postalo stvarnost. Prema informacijama, tehnološki milijarder i startup rade na postavljanju panoa u nisku orbitu oko Zemlje. Do sljedeće godine tim želi poslati satelit u svemir na raketi SpaceX Falcon 9 koja će omogućiti emitovanje reklamnog sadržaja sa Zemlje. Ovaj satelit naziva se CubeSat i imaće ekran na kojem će se pojaviti sadržaj emitovan sa Zemlje.

Dijeleći pojedinosti, pokretač Geometric Energy Corp (GEC) rekao je da se osim oglasa, ekran može koristiti i za prikaz logotipa i umjetnina. Samuel Reid, izvršni direktor i suosnivač GEC-a, rekao je da će raketa odvesti CubeSat u orbitu i pustiti je prije nego što raketa dođe do Mjeseca.

Znači li to da možete vidjeti jumbo plakat sa Zemlje? Pa, i ne baš. Kad dođe u orbitu, ekran će se snimiti pomoću ‘selfie štapa’ pričvršćenog sa strane CubeSat -a. Tako snimljeni snimci potom se emituju uživo na platformama poput YouTubea ili Twitcha. To će omogućiti bilo kome da vidi sadržaj prikazan na ekranu satelita, rekao je Reid za Business Insider.

Prema Reidu, ne samo oglašivači, već i svi koji žele prikazati svoj rad ili proizvod, uključujući umjetnike i poduzetnike, mogu koristiti CubeSat ekran za dijeljenje svog rada.

Kako se možete oglašavati na ovom ambicioznom ekranu?

Tako što kupujete žetone. Postoji pet žetona koje možete odabrati na temelju onoga što želite od mogućnosti oglašavanja. Na primjer, gama žeton određuje osvetljenost ekrana. Kappa žeton pomoći će vam u odabiru boja. Slično, Beta određuje koordinatu X, Rhoe određuje koordinatu Y, a Xi određuje vrijeme u kojem će se vaš oglas prikazati.