Sharp Aquos R6 donosi jedan od najvećih senzora na telefonu

Sharp baš i nije poznat po svojim mobilnim uređajima, ali njegov novi pametni telefon Aquos R6 daje pravi pečat sa zadnjom kamerom od 20MP i ekranom od 240Hz.

Uređaj koji će biti ograničen na japansko tržište, razvijen je zajedno sa Leicaom, što dokazuje i njena optika oko 19 mm, F1.9 Summicron sočivo ispred zadnje strane foto-aparata. Trenutno nije poznato koji proizvođač proizvodi 20MP senzor od 1 inča, ali Sony Semiconductor prodaje nekoliko senzora tipa 20MP od 1 “, pa je moguće da jedan od njegovih senzora podržava masivnu kameru unutar Aquos R6.

Prelazeći na ekran, Sharp koristi promjenjive brzine ‘Pro IGZO OLED’ 6,6 ”(2.730×1.260 piksela) za koji tvrde da može postići maksimalno osvjetljenje od 2.000 nita. Ispod poklopca, pogreće ga Qualcommov Snapdragon 888 5G čipset (2,8 GHz + 1,8 GHz Octa-Core) sa 12 GB RAM-a i 128 GB interne memorije za flash (uz mogućnost dodavanja dodatnih 1 TB kroz microSD karticu).

Ostale karakterističe uključuju prednju kameru F2.3 od 12,6 MP, bateriju od 5.000 mAh, IPX5 / IPX8 / IP6X ocjenu otpornosti na prašinu i vodu i čitač otiska prsta na ekranu. Uređaj koristi USB-C priključak za punjenje i prenos podataka, a za one koji se ne žele pouzdati samo u bežične slušalice, Sharp je uključio 3,5 mm audio priključak.

Ako želite bolje iskustvo, tu je i virtuelna galerija koja prikazuje mogućnosti snimanja zadnje kamere.

Uređaj, koji će se isporučivati ​​sa instaliranim Androidom 11, trebalo bi da bude lansiran u julu u Japanu, u crno-bijelim opcijama. Još nema informacija o tome kada će i da li će postati dostupan izvan japanske regije.