8 najboljih YouTube tag generatora za povećanje broja pregleda

Korištenje tag generatora je odličan način da pomognete vašim YouTube video zapisima da se bolje rangiraju i tako povećate broj pregleda.

YouTube koristi algoritam za kategorizaciju videa na web lokaciji, pa je svima jasno koliko je značajna optimizacija. U nastavku donosimo osam tag generatora koji će vam pomoći pilikom obavljanja tog posla.

1. VidlQ

VidIQ vam pruža SEO, istraživanje ključnih riječi i analitiku oznaka. VidIQ vam pomaže da generišete video oznake i daje vam novi uvid u komentare koje ostavljaju vaši gledaoci. Takođe vam pomaže da poboljšate SEO za svoje video zapise, dobijete više pregleda i odlučite koje ključne riječi ćete koristiti u opisu.

VidIQ pokreće vještačka inteligencija (AI), koja pomaže analizirati videozapise u realnom vremenu. Kreatori su dizajnirali sistem kako bi pomogli marketinškim stručnjacima da povećaju broj pregleda na kanalu i pretplatnika koristeći uvide i podatke koji se mogu primijeniti na AI.

Besplatna verzija vam omogućava da generišete tri oznake, dok nadogradnjom na premium verziju dobijete pristup:

  • alatima za prevođenje ključnih riječi,
  • istraživanju ključnih riječi,
  • prijedlozima ključnih riječi,
  • detektoru ključnih riječi,
  • online karakteristikama ključnih riječi,
  • šansi da automatski dovršite svoje video oznake,

2. TunePocket

Prvobitno nastala kao besplatna muzička biblioteka, TunePocket je trenutno poznat i po tome što nudi YouTube Tags Generator, a ne zahtijeva kreiranje računa. Zahvaljujući njemu, korisnici mogu brzo i jednostavno da optimizuju svoje video tagove. Iako web lokacija ne pruža podatke vezane za tag YouTube videa, ona pruža dobru polaznu tačku za generisanje relevantnih tagova za vaš video.

3. Tube Ranker

Tube Ranker vam pruža niz efikasnih alata koji pomažu u poboljšanju rangiranja vašeg YouTube videa, kao što je generator video tagova na mreži, generator naslova, praćenje ranga i tako dalje. Tube Ranker vam daje pristup jedinstvenom YouTube Tag Extractor alatu koji je zgodan način izdvajanja i otkrivanja meta oznaka povezanih sa bilo kojim javnim videom. Takođe, možete optimizovati postojeće video zapise ponovnim pregledom i finim podešavanjem njihovih ključnih riječi. Dok besplatna verzija omogućava generisanje pet YouTube oznaka dnevno, premium verzija pomaže da otključate niz korisnih funkcija, kao što su analitika praćenja, generiranje opisa i još mnogo toga.

4. TuBeast

TuBeast, kao i Tube Ranker, nudi najsveobuhvatniji alat za generisanje tagova na tržištu. Korisnicima pruža bogat obim pretrage i metriku konkurencije za ključne riječi za vašu trenutnu upotrebu, kao i za vašu upotrebu u posljednjih 12 mjeseci. Sadrži i informacije o trendu, koje se mogu koristiti za kreiranje ciljanog video sadržaja koji odgovara onome što korisnici danas traže na YouTube-u. TuBeast je specijalizovan za optimizaciju YouTube metapodataka za vaše video zapise.

5. Kparser

Kparser je besplatni online alat koji vam može pomoći u vašim SEO potrebama. On locira, kategorizuje i pohranjuje informacije o ključnim riječima za pronalaženje novih ideja, generisanje ključnih riječi prilagođenih SEO-u i generisanje tagova za naslove, opise i druge metapodatke. Čak vam omogućava da kreirate tagove specifične za pojedinačne zemlje. Kparser generiše prijedloge ključnih riječi koristeći Google Play algoritam autocomplete. Takođe, možete ga koristiti za kreiranje najboljeg korisničkog imena kanala, ključnih riječi kanala i tagova. Njegov SEO provjeriće sadržaj da vidite da li je vaš video optimizovan. Potpuno je besplatan i možete generisati tagove specifične za državu ili promijeniti jezik.

6. YTube Tool

YTube Tool se razlikuje od ostalih generatora tagova. Umjesto generisanja novih oznaka za vaše video zapise, ovaj alat vam pomaže da dobijete video oznake vašeg konkurenta. Savršen je za špijuniranje i nadmetanje vaših konkurenata. Ovaj alat će vam pomoći da izdvojite tagove iz videa. Možete zalijepiti ili unijeti URL videozapisa i on će izlistati sve oznake navedene na videozapisima koje je napravio isti korisnik. Pomoću ovog alata možete dobiti prijedloge za nove tagove za optimizaciju vašeg SEO-a. Alat takođe pokazuje koliko puta se svaka oznaka koristi u video zapisima, pomažući vam da odredite prioritet oznakama koje neće biti tako uobičajene.

7. Rapid Tags

Rapid Tags generiše video tagove koji pomažu vašim videozapisima da se dobro rangiraju na YouTube-u. Uz to, pruža alate za analizu ključnih riječi i drugih informacija u vezi sa tagovima. Dostupan je u beta verziji, gdje možete besplatno koristiti generator tagova. Posjeduje i generator tagova za TikTok koji je posebno koristan za praćenje metrike.

8. Keyword Tool

Ovaj alat koristi funkciju automatskog dovršavanja YouTube-a za generisanje dugih ključnih riječi koje se odnose na određenu temu. Keyword Tool će povući više od 750 YouTube tagova za vaš video u sekundi. Potrebno je samo da unesete temu videa u polje za pretragu, da biste pristupili listi ključnih riječi koje se mogu koristiti kao oznake. Keyword Tool automatski razdvaja ključne riječi zapetama kada ih kopirate.