7 tehničkih podcasta za uživanje ovog ljeta

Podcast je postao veoma popularan u svijetu digitala te je kao takav zanimljiv i publici koja se interesuje za tehnologiju.

Trenutno postoji mnoštvo tehničkih podcasta koji su namijenjeni široj masi, kao i onima koji su stručnjaci u tom domenu.

Za vas smo izabrali neke od najboljih tehnoloških podcasta iz cijeloga svijeta:

OxyCastčiji je host Oxylabs, je do sada pokrenuo nekoliko epizoda u kojima govori o automatskom online prikupljanju javnih podataka. Namijenjen je publici koja se bavi programiranjem i analizom podataka te onima koji planiraju biti dio tog svijeta.

How I built this kao što mu i samo ime govori, ovaj podcast okuplja poduzetnike, ljude koji su kreirali nove biznise, inovativna rješenja, da bi razgovarali o tome kako je do toga i došlo. Većina podcasta je svodi na prepričavanje priča te je namijenjen za širi auditorij.

Thoughtworks Technology Podcast je baziran na temama koje se tiču programiranja. Kao takav, u fokusu je iskusna publika kojoj su interesne sfere tehnologija i poslovanje.

In Machines We Trust ovaj podcast je većinski fokusiran na raspravu o umjetnoj inteligenciji i mašinskom učenju, a vodi ga tim MIT Technology Review-a. Govori se o raznim događajima iz te sfere i daju se ideje o tome kako bi budućnost domene mogla izgledati.

Masters of Scale podcast koji je najviše fokusiran na preduzetništvo i namijenjen onima koji žele unaprijediti svoje poslovanje. Raspravlja se o ključnim tačkama rasta firme i organizacije te kao takav, podcast bi mogao koristiti svima.

A16z ovaj podcast je balans između tehnologije i poslovanja. Snažno je fokusiran na inovacije i finansije. Namijenjen je svima koji žele pomaknuti granice tehnologije.

Back To Work je tehnički podcast koji govori gotovo o svemu; biznisu, poslu generalno, alatima i rješenjima. Prikladan je za širu publiku, kao i za stručnjake koji traže malo zabave u podcastima, ali tu je, naravno, i tehnički i praktični sadržaj.