7 sjajnih trkačkih igara koje su uvijek popularne

Nije bitno da li ste ljubitelj Super Mario Run, Temple Run ili Sonic Dash igre, priznajte da su to cool beskonačne trkačke igre.

Super Mario Run

Iako se i dalje igra iz 2D perspektive, Super Mario Run je jedna od najpoznatijih i najzastupljenijih igrica na mobilnim telefonima. Zadatak je da spasite princezu dok skupljate novčiće, izbjegavate prepreke i neprijatelje dok se krećete preko mape. Možete izgraditi sopstveno kraljevstvo, da saberete svoje poene protiv igrača na mreži, a uz pomoć specijalne mehaničke kontrole nagiba, možete zaustaviti Marijevo spuštanje na padinama.

Crash Bandicoot: On the Run!

 

 

Ova igra kombinuje klasične elemente originalnih PlayStation igara kako bi pružila izuzetno interaktivno iskustvo trkača. Igrači preuzimaju kontrolu nad glavnim likom Crash-om ili njegovom sestrom Coco kako bi spasili multiverzum od kontrole doktora Neo Corteka. Na raspolaganju vam je arsenal oružja od seruma do TNT-a i vazdušnih pištolja dok trčeći preskačete prepreke. Klizanjem i okretanjem osvajate dodatni bonus.

Crossy Road

 

Crossi Road je najvećim dijelom besplatan za igru. Kupovina se odnosi na otključavanje likova. Ovo je arkadna igra, a vaš posao je da navodite svog lika kroz beskrajni auto-put pun vozila koja jure. Osnovni lik je kokoška, ali možete birati između stotinu drugih likova. Ako je vaš lik astronaut, očekujte bacanje u svemir. Izaberete li lik žabe, vrebaće vas orlovi.

PAC-MAN 256

 

Beskrajan lavirint, neprijateljski duhovi koji vas proganjaju dok skupljate tačke osnova su ovog bezvremenskog klasika među igricama. Vremenom stvari postaju teže pa se tako pojavljuje zloglasna greška 256 koja proždire sve na putu. Kada dođete do nje, igra se završava. Duhove možete savladati pomoću lasera, tornada ali i povećanja vlastite veličine. Ukoliko ovu igricu želite igrati u timu, potrebno je da je pokrenete na konzoli ili računaru.

Into the Dead 2: Zombie Survival

 

Mnogi igrači će reći da su pucačine u prvom licu najzabavnije. Ova igrica stvara situacije u kojima nemate izbora, osim da idete dalje. Bezbrojne horde Zombija vam stoje na putu a vi možete da ih izbjegnete ili onesposobite. Oružje, izazovi i jednokratna oživljavanja su sastavni dio ove igre.

Alto’s Adventure

Ljubitelji zimskih sportova rado će igrati ovu igru jer vas očekuju prelijepi pejzaži alpskih planina koje prelazite na snoubordu. Dok se krećete kroz divljinu, možete skakati preko ogromnih gomila snijega, brusiti krovove i izvoditi trikove u vazduhu. Povećanje poena ostvarujete mijenjanjem igrača i osmišljavanjem novih kombinacija. Očekujte i promjene vremenskih prilika – od mećave, grmljavine do zvijezda padalica.

Sonic Dash

Ovo je zvanično najbolja igra kompanije SEGA. Od 2013. godine je u 3D svijetu prepunom prepreka, epskih staza i petlji od 360 stepeni. Vaš zadatak je da izbjegavajući neprijatelje, prođete kroz sve nivoe sa što više prstenova. Povremeno očekujte i neprijatelje kao što su dr Eggmana i Zaza koji bacaju bombe i projektile koje morate da izbjegavate. Ako poželite da otključate druge likove kao što su Knuckles ili Tails, za to ćete morati provući platnu karticu.