Završeno veliko finale 12. Sportskih igara mladih

Nakon 120 dana takmičenja u 45 bh. gradova i polufinalnih turnira u Mostaru, Srebrenici, Bihaću, Tuzli i Zenici, održano je i veliko finale 12. Sportskih igara mladih uz prijateljsku podršku kompanije m:tel

 Sarajevo je u periodu od 5. do 7. jula bilo domaćin najboljim ekipama iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na završnici ovogodišnjih Sportskih igara. Devetsto dječaka i djevojčica iz više od 60 bh. gradova uživalo je u trodnevnim takmičenjima, ali i zabavnom programu.

Učesnici su u sklopu finala, pored takmičenja, učili o zaštiti životne sredine, ekologiji i reciklaži, volonterizmu, važnosti obrazovanja i osnaživanja djevojčica i žena u društvu.

Prije svečane dodjele medalja, mnogobrojni gosti odigrali su utakmicu u igri između dvije vatre sa najmlađim SIM-ovcima, a potom su mali SIM-ovci, velikima dodijelili medalje. Proglašen je i novi Mladi Ambasador, Aleksej Sandić, učesnik Igara koji se svojim ponašanjem na terenu, ali i van njega, pokazao kao neko ko bi trebao biti uzor novim generacijama SIM-ovaca.

Uručivši medalje najboljim takmičarima, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel, Milosav Parezanović rekao je: “Zadovoljstvo nam je što smo bili deo i ove velike sportske manifestacije. Okupiti mlade ljude oko pravih vrednosti, promocija sportskog duha, negovanje starih i stvaranje novih prijateljstava, cilj su društveno odgovornog poslovanja kompanije m:tel. Najveća nagrada za dobro obavljen posao svakako su ovi iskreni osmesi mališana koji su nas danas i proteklih dana okružili i oraspoložili.“

Prenos otvaranja sportskih igara mladih bio je omogućen putem Arena sport kanala na svim m:tel TV platformama, a već početkom avgusta na Areni Sport emitovaće se i poseban serijal posvećen ovoj manifestaciji. „Drago nam je da i na taj način pomažemo promociji negovanja sportskog duha i fair play igre. Kompanija m:tel svojim jedinstvenim i iskrenim prijateljskim pristupom društvenoj zajednici, nosi imidž kompanije koja je odgovorna prema društvu u kojem živi i posluje i uvek smo tu za sve one koji nas trebaju i očekuju našu podršku”, dodao je Parezanović.

Medalje su u 2022. godini otputovale u Sarajevo, Mostar, Zvornik, Brčko, Gračanicu, Banoviće, Bijeljinu, Srebrenik, Gradačac, Stolac, Zavidoviće, Gornji Vakuf-Uskoplje, Ljubuški, Maglaj, Kakanj i Banjaluku, a pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje će naši mali reprezentativci odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih će svoje ovogodišnje aktivnosti nastaviti kroz m:tel SIM Turneju radosti u 6 gradova.