Zajedno za bolji internet

Ove godine Dan sigurnijeg interneta obilježava se 09. februara, kada možete da učestvujete u kvizu znanja i osvojite jednu od vrijednih nagrada.

Godinama unazad na inicijativu udruženja “Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS”, u organizaciji Centra za sigurni internet u BiH, a u saradnji sa partnerima iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacionog sektora, nizom prigodnih aktivnosti obilježava se Dan sigurnog interneta.

Vođen uspjehom prethodnih godina, Centar za sigurni internet u BiH obilježavanje Dana sigurnijeg interneta realizovaće 09. februara 2021. godine, kroz takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola na temu sigurnosti na internetu.

Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan putem web platforme www.sigurnodijete.ba. Kviz će biti aktivan samo 09. februaraod 09.00 do 19.00 časova, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja i objaviti pobjednike i osvojene nagrade.

Svi pristupi kvizu biće kodirani, te će u cilju zaštite ličnih podataka djece, pobjednici biti objavljeni pod jednistvenim kodom i uz navođenje škole pobjednika na web stranici Centra za sigurni Internet u Bosni i Hercegovini www.sigurnodijete.ba i Facebook stranici „Sigurno dijete“. Djeca se mogu pripremiti za kviz tako što mogu pronaći odgovore na pitanja na platformi Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini  www.sigurnodijete.ba.

Kompanija m:tel je i ove godine podržala ovu aktivnost i obezbijedila vrijedne nagrade za najuspješnije takmičare.

Uputstvo za djecu:

Zajedno za bolji Internet!

Djeco, pridružite nam se i osvojite vrijedne nagrade!

Šta trebam uraditi?

  • posjetiti web stranicu Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini  www.sigurnodijete.ba i upoznati se sa sigurnim korištenjem Interneta;
  • dana 09. februara 2021. godine, od 09.00 do 19.00 časova, registrovati se na web stranicu www.sigurnodijete.ba;
  • zabilježiti svoj jedinstveni kod pristupa kvizu;
  • riješiti kviz pitanja o sigurnom korištenju interneta;
  • osvojiti jednu od vrijednih nagrada.