Xiaomi sprema novi sklopivi telefon 

Xiaomi radi na novom sklopivom pametnom telefonu.

Kako tipsteri prenose, novi uređaj će se sklapati kao i Samsung Galaxy Z Flip4 i Motorola Razr 40 Ultra.

Digital Chat Station navodi da bi telefon trebao biti “izuzetno lagan i tanak”.

Podsjećamo, kineska kompanija je ranije lansirala telefone koji se preklapaju uspravno, kao knjiga. Radi se o Xiaomi Mix Fold seriji, čiji su telefoni među najtanjim tog tipa na tržištu. Ukoliko se najnovije najave ostvare, i Xiaomi zaista izbaci na tržište kompaktni sklopivi telefon, pridružiće se velikim imenima poput Samsung-a, Motorola-e, Huawei-ja…, koje su kupcima već ponudile takve uređaje.

Inače, južnokorejski gigant Samsung ovog ljeta predstaviće novu seriju Flip i Fold telefona, čime će značajno pomjeriti granice na tržištu te vrste uređaja, tako da je pred njegovim konkurentima zaista težak zadatak. Pošto i Xiaomi važi za jednu od vodećih kompanija za proizvodnju pametnih telefona, nema sumnje da će opravdati očekivanja kupaca.

Upravo ovih dana njihov najnoviji model Xiaomi 13 Ultra stigao je na evropsko tržište. O kakvom se uređaju radi najbolje govori njegova cijena, koja iznosi 1.500 evra. Telefon pokreće Qualcomm-ov Snapdragon 8 Gen 2 procesor, ima 6.73-inčni QHD+ 120Hz OLED ekran, četiri senzora od po 50 MP i bateriju od 5000 mAh. Dakle, karakteristike koje će i najzahtjevnije korisnike oboriti s nogu.

Vrhunske Xiaomi uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.