Xiaomi Redmi A1 – pouzdan, a povoljan

Xiaomi Redmi A1 je povoljan a kvalitetan mobilni telefon koji će potpuno zadovoljiti potrebe prosječnog korisnika.

Radi se o atraktivnom uređaju sa blago hrapavim kućištem, koje je praktično za držanje i nošenje, jer je manja mogućnost da isklizne iz ruke.

Što se tiče karakteristika, pomenućemo neke osnovne. Jedna od najvažnijih je procesor, MediaTek Helio A22, u kombinaciji sa 2 GB RAM-a i 32 GB prostora za skladištenje podataka. To je, inače, jedina memorijska konfiguracija, ali je memoriju moguće proširiti pomoću MicroSD kartice.

Ekran je HD+ od 6,52-inča, sa rezolucijom od 720p i brzinom osvježavanja od 60Hz. Na njemu se, u gornjem centralonom dijelu, nalazi selfi kamera, od 5 MP, dok se na zadnjoj strani telefona nalazi glavna kamera od 8 MP, kao i dodatnim senzor podrške od 0.3 MP. Iako kamere djeluju skromno, omogućavaju snimanje jako kvalitetnih fotografija i video snimaka na dnevnoj svjetlosti.

Xiaomi Redmi A1 koristi standardni Android 12, a za dugotrajan rad bez potrebe za punjenjem zadužena je baterija od 5000 mAh. Telefon dimenzija 164,92 mm x 76,75 mm x 9,09 mm težak je 191 gram, a posjeduje još i dual SIM i FM radio.

Xiaomi uređaji su pouzdani i izdržljivi, tako da kupac za manji novčani iznos može dobiti jako dobar mobilni telefon.

Više informacija o ovom, ali i drugim uređajima iz bogate m:tel ponude možete pronaći na www.mtel.ba.