X širi platformu na traženje poslova

X, kompanija koja je u vlasništvu Elona Muska, lansirala je beta verziju svoje funkcije pretrage poslova, slične LinkedIn-u.

Sada je ova funkcija dostupna za sve korisnike na X platformi putem veba, a kompanija najavljuje skoro lansiranje i za iOS i Android platforme.

Ova nova funkcija pretrage poslova već je popunjena otvorenim pozicijama u raznim tehnološkim kompanijama, uključujući SpaceX, Tesla, Neuralink, X i Musk-ov najnoviji startup – X.ai. Elon Musk je prethodno najavio planove za stvaranje konkurencije LinkedIn-u, a sada se ta vizija čini veoma realnom.

Korisnici će u sklopu aplikacije moći da pretražuju oglase za poslove, čitaju njihove opise, ali kada se odluče prijaviti na neki oglas, biće preusmjereni na veb stranice trećih kompanija, čak i ako se prijavljuju za poslove unutar same kompanije X. Testira se i opcija “kartica poslova”, koja bi olakšala dijeljenje pojedinačnih oglasa na platformi.

Najnovije ažuriranje politike privatnosti ukazuje na ambiciozne planove za “aplikaciju za sve” X platforme. Sada platforma može prikupljati informacije o radnom iskustvu korisnika kako bi koristila te podatke za preporuke za poslove. Ovi koraci sugerišu da X razvija napredne funkcije i alate za traženje poslova, čime će dodatno obogatiti korisničko iskustvo u budućnosti.