WhatsApp uvodi novi nivo bezbjednosti

Popularna mreža za dopisivanje WhatsApp uvodi novu funkciju Chat Lock za web korisnike, sličnu onoj koju je prošle godine omogućila za korisnike Android i iOS uređaja.

Dakle, WhatsApp trenutno radi na novoj opciji zaključavanja chata koja će korisnicima omogućiti da zaključaju pojedine razgovore i tako ih dodatno zaštite.

Prema nedavnom izvještaju, funkcija je u razvoju, a web korisnicima biće dostupna nakon narednog ažuriranja. Očekuje se da će ona korisnicima pruužiti brojne alate kojima će dodatno zaštititi svoje podatke na mreži.

Posebno značajna bi mogla biti za one koji putem ove mreže razmjenjuju lične podatke i povjerljive informacije, privatne ili poslovne, koje je neophodno zaštititi od neovlaštenog pristupa.

Kako stoji u izvještaju WABetaInfo, postoji mogućnost da će WhatsApp u budućnosti sinhronizovati opciju Chat Lock i na drugim platformama. Takođe, platforma sprema još novina, među kojima su redizajnirani sidebar, gdje bi se trebala naći upravo ova nova Chat Lock ikonica, kao i nova ponuda boja za tamni režim.

Još uvijek nije poznato ni to na koji način će korisnici zaključavati, odnosno otključavati razgovore. Sigurno ćemo saznati uskoro.