Obrisane WhatsApp poruke možete vratiti, evo kako

Ukoliko naiđete na neželjeni scenario brisanja WhatsApp poruka, ne očajavajte, jer postoji jednostavno rješenje kako da ih vratite.

Kada obrišete poruku, primalac će vidjeti obavještenje “Ova poruka je obrisana”, ali važno je znati da je poruka i dalje sačuvana na vašem telefonu.

WhatsApp automatski pravi rezervnu kopiju svih vaših konverzacija, obično na dnevnom nivou, ali imate mogućnost da prilagodite ovo podešavanje na nedjeljno ili mjesečno ažuriranje. Podešavanje se lako vrši putem menija: Tri tačke u gornjem desnom uglu -> Chats -> Chat Backup.

Da biste vratili obrisane poruke, jednostavno deinstalirajte i ponovo instalirajte WhatsApp. Ključno je obaviti ovaj korak prije nego što se naredna rezervna kopija automatski napravi.

Nakon ponovne instalacije, aplikacija će vas upitati da želite povratiti konverzacije iz prethodne rezervne kopije (Restore chats). Odaberite ovu opciju i vaše poruke će biti vraćene na svoje mjesto. Ovim jednostavnim možete sačuvati dragocjene razgovore i održati integritet svojih WhatsApp poruka.