WhatsApp dodatno ojačava sistem zaštite korisnika

Nove bezbjednosne funkcije koje uvodi WhatsApp ojačaće zaštitu korisničkih naloga na ovoj platformi.

Među nizom novih funkcija izdvajaju se sprečavanje “krađe” SIM kartice, ali i sprečavanje drugih vrsta napada koji ugrožavaju naloge.

Kada korisnik preuzme WhatsApp aplikaciju na novi uređaj, može se dogoditi da će morati potvrditi svoj identitet sa starog uređaja kako bi “premjestio” svoj nalog na novi uređaj. Ovo je dio nove funkcije Account Protect, koja će se aktivirati samo ako WhatsApp otkrije sumnjiv pokušaj registracije.

Ako korisnik nema pristup starom uređaju, ne treba brinuti. Moći će zatražiti slanje nove jednokratne šifre. Ova nova funkcija olakšava prebacivanje naloga na novi uređaj, čak i ako se stari uređaj izgubi ili bude ukraden.

Uz to, WhatsApp je olakšao korisnicima provjeru da li je veza s drugim korisnikom šifrirana. Umjesto da skeniraju QR kod ili upoređuju 60-cifreni broj, korisnici sada mogu jednostavno dodirnuti karticu Encryption u sekciji kontakta “info” kako bi provjerili bezbjednost svoje veze s drugim korisnikom.

Ove bezbjednosne funkcije već su dostupne nekim korisnicima WhatsApp/a, a biće dostupne svim korisnicima u narednim mjesecima.

WhatsApp je krajem marta ažurirao upravljanje grupama, pa je administratorima omogućeno da lakše kontrolišu ko ulazi u postojeću grupu, ali korisnici sada lakše mogu i da otkriju grupe u kojima su njihovi prijatelji.

WhatsApp je prošle godine imao više od dvije milijarde aktivnih korisnika mjesečno i treća je aplikacija po broju preuzimanja u prošloj godini, ali je i dalje sveukupno najpopularnija mreža.