Vanilla Oppo Find X6 dolazi sa tri kamere od 50MP

Oppo-ov novi telefon Find X6 u vanilla varijanti imaće sigurno bar jednu kameru od 50 MP, čije karakteristike su poznate.

Prošlog mjeseca, tipster Digital Chat Station je objavio da će Oppo Find X6 Pro imati tri kamere od 50MP na zadnjoj strani telefona, a ovih dana smo saznali da će vanilla Find X6 potvrditi ovu najavu.

Prema dostupnim informacijama, umjesto 1-inčnog Sony IMX 989 senzora donijeće manji, ali i dalje veoma funkcionalan Sony IMX890 sa otvorom blende f/1.8 sa OIS-om. Podešavanje kamere na Find X6 je, takođe, razvijeno zajedno sa Hasselblad-om i imaće MariSilicon X NPU.

Ako karakteristike glavne kamere zvuče poznato, to je zato što su isti na nekoliko Oppo telefona, uključujući sklopivi Find N2 i Reno9 Pro seriju, u obje varijante (Plus i obični).

Nema mnogo detalja o druge dvije kamere od 50 megapiksela, ali izvor informacija tvrdi da je jedna ultra širokougaona. Nasuprot tome, druga je opisana kao „osnovni (basic) periskop“, i možemo samo pretpostaviti da znači da ima klasični 2-3 puta telefoto zum kao u prethodnom modelu Oppo Find X5.

Telefon će biti debljine osnove 9,2 mm, kamere 12,3 mm i težine 207 grama.