Procurile specifikacije serije Oppo Reno9 

Zahvaljujući dojavljivačima saznali smo specifikacije novog modela Oppo Reno9.

Prošle nedjelje saznali smo da dolazeći Oppo Reno9 dolazi sa baterijom od 4.500 mAh.

Nove informacije o novom Oppo uređaju donijela su dvojica tipstera iz Kine. Digital Chat Station, koji prati tržište novih uređaja, podijelio je listu specifikacija sa Reno9 i 9 Pro+ duo modela.

Standardni Pro model imaće Snapdragon 778G SoC procesor i glavnu kameru od 64MP, dok se očekuje da u Pro+ bude ugrađen MediaTek Dimensity 8000 čipset, a glavni senzor kamere je Sonijev IMX 766 sa 50MP. Osim toga, Reno 9 serija će po svemu sudeći imati AMOLED panele za ekran.

Čini se da je ukupan dizajn kamere isti kao kod prethodne generacije sa dva velika izreza i jednim malim izrezom. Pored prstenastog blica, slika uređaja koja je procurila, otkriva još jedan modul blica, vjerovatno sa različitom temperaturom boje.

Najvažnija činjenjica je da novi Oppo stiže sa univerzalnim brzim standardom punjenja (UFCS). Ovo će biti prvi put da je proizvođač smartfona usvojio novi standard punjenja, koji je predstavljen od strane Kineskog udruženja za standarde komunikacija 29. septembra 2022.

Standard promoviše razvoj tehnologije brzog punjenja s ciljem da bude univerzalni standard koji će važiti u industrijskom obimu. Kao rezultat, ovo će pomoći brendovima da usvoje jedinstveni standard brzog punjenja, poboljšaju sertifikate trećih strana i prate međunarodni proces standardizacije brzog punjenja.

Očekuje se da Oppo najavi predstavljanje Reno9 serije u Kini sljedećeg mjeseca. Ovo bi trebalo da bude premium telefon srednjeg ranga.