Upoznajte telefon Nokia XR21 Limited Edition

Nokia je decenijama sinonim za snagu i neuništivost. Zbog toga ova kompanija i danas ima brojne kupce i poštovaoce širom svijeta, za koje je na tržište izbacila posebnu, ograničenu seriju – Nokia XR21 Limited Edition.

Zanimljivo je da je ovaj model pametnog telefona prvi koji je proizveden u pogonima ove kompanije u Mađarskoj.

Kao što se po njegovom nazivu može vidjeti, radi se o limitiranoj seriji koji čini samo 50 primjeraka, od kojih će se tek 30 naći u slobodnoj prodaji.

Svi telefoni će biti dostupni u posebnoj Frosted Platinum boji sa serijskim brojem, što su glavne karakteristike koje Nokia XR21 Limited Edition razlikuju od standardnog modela Nokia XR21, koji je predstavljen u maju ove godine.

Podsjećamo, telefon pokreće procesor Snapdragon 695. Posjeduje ekran od 6,49 inča, sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Glavna kamera je odlična, od 64 MP, dok je prednja od 16 MP, takođe vrlo kvalitetna. Baterija je snažna, kapaciteta 4800 mAh, s podrškom za 33W punjenje.

Kao što se i očekuje od ovog smartfona, veoma je otporan. Posjeduje MIL-STD-810H i IP69K standarde, najviši nivo zaštite od spoljašnjih uticaja.