Nokia predstavila pametni telefon XR21

Nokia je predstavila novi snažan i izdržljiv telefon – XR21.

Radi se o pametnom telefonu čiji izgled se ocjenjuje kao robusan, ali koji i dalje zadovoljava i ukuse onih koji vole da imaju moderan i atraktivan uređaj.

Nokia XR21 posjeduje najveću IP zaštitu od vode i prašine – IP69K certifikat i, između ostalog, može da izdrži mlaz vode pod pritiskom od 100 bara. Ekran, dijagonale 6,49 inča, FHD+ rezolucije i frekvencije osvježavanja od 120Hz, štiti “neuništivo” Gorilla Glass Victus staklo, a zanimljivo je da, pored toga što može da se koristi mokrim rukama, telefonom može da se rukuje u rukavicama.

Procesor je Qualcomm Snapdragon 695, u kombinaciji sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje podataka, što nije malo.

Model Nokia XR21 posjeduje bateriju kapaciteta 4.800 mAh, sa podrškom za 33W punjenje, a što se tiče kamera i one su jako dobre. Na prednjoj strani smještena je jedna od 16 MP, dok su na zadnjoj dvije – glavna od 64 MP (f/1,8) i ultraširoka od 8 MP (f2,2). Telefon koristi operativni sistem Android 12, a posjeduje i senzor za otisak prsta smješten bočno.

Sve u svemu, radi se o vrlo zanimljivom modelu, u Midnight crnoj i Pine zelenoj boji, za koji će kupci morati da izdvoje 599 evra.