Umjetnička djela stvorena tehnikom tkanja na Instagram profilu @juditjust

Judit Just je tekstilna umjetnica, rođena i odrasla u Barseloni, u Španiji, ali trenutno živi u Ešvilu, u Sjevernoj Karolini.

Tamo od 2013. godine razvija svoj brend tekstila, poznat kao Jujujustu.

Judit je studirala modni dizajn, vajarstvo i tekstilnu umjetnost, nakon čega se specijalizovala za tkanje i vez. Odrasla je okružena tekstilom, pošto joj je tkački zanat, kao djevojčici, prenijela majka. Danas koristi neke stare tehnike tkanja i daje im novi izgled i smisao, koristeći žive kombinacije boja i mnoštvo prelijepih starinskih niti.

Za većinu svojih radova kaže da su samo nehotični rezultat improvizacije, plesa sa bojama i materijalima, a tapiserije izrađuje od raženih čvorova napravljenih na razboju.

„Volim da se prepustim toku i da vidim u šta se to kasnije pretvara. Kada završim i odobrim jedan dizajn, original čuvam u svom studiju da bih ga izradila u različitim varijacijama boja. Onda ih prepravljam i činim da evoluiraju i preobraze seu druge kreacije”, izjavila je jednom prilikom.

U studio gdje stvara možete zaviriti i tako što ćete posjetiti njen Instagram profil @juditjust. Uživajte u eksploziji tekstura i boja!